Продукти
300 г гъби, 750 г кайма от телешко и свинско месо, 1 глава кромид лук, 60 г олио, 100 г краве масло, 1 1/2 чаша кисело мляко, 3 яйца, черен пипер, ситно нарязан магданоз, сол.
Приготвяне
Гъбите се почистват, нарязват се на дребно, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат. В сгорещена мазнина се изпържва лукът, към който се прибавят и гъбите, поръсени с черен пипер и магданоз. В тавичка предварително намазана с масло се разстила половината от каймата, отгоре се сипват гъбите, а върху гъбите останалата кайма. Ястието се залива с киселото мляко и разбитите яйца. Върху тях се поставя останалото количество краве масло и мусаката се запича в умерено силна фурна.
300 г гъби, 750 г кайма от телешко и свинско месо, 1 глава кромид лук, 60 г олио, 100 г краве масло, 1 1/2 чаша кисело мляко, 3 яйца, черен пипер, ситно нарязан магданоз, сол.
Приготвяне
Гъбите се почистват, нарязват се на дребно, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат. В сгорещена мазнина се изпържва лукът, към който се прибавят и гъбите, поръсени с черен пипер и магданоз. В тавичка предварително намазана с масло се разстила половината от каймата, отгоре се сипват гъбите, а върху гъбите останалата кайма. Ястието се залива с киселото мляко и разбитите яйца. Върху тях се поставя останалото количество краве масло и мусаката се запича в умерено силна фурна.
Коментари
Публикуване на коментар