Пропускане към основното съдържание

Кой, кой да изберем? - избори 2014 година

Бръмнаха ни главите с този въпрос цяла година. И така не разбрахме КОЙ, но едно се разбра държавата отива на фалит, а иначе богатите си стават по богати, а бедните по бедни. През цялата година всички политици говореха против олигарсите, и накрая пак не разбрахме КОИ са тези олигарси.

И така сега КОЙ да изберем, като всички са маскари. Няма да  гласуваме така казват по големия процент от имащи право да гласуват, и така си е защо да гласуват за маскари, но това е по лесния начин. Е па аз избрах по трудния да направя своя избор и да гласувам.

Защо?

Защото целта на властвуващите е точно тази малка избирателна  активност, за да си стоят на власт. И лека полека държавата ни се превръща в една "демократична диктатура" ръководена от така наречените олигарси. Тези същите власт имащи със своите послания и действия  карат обикновенните хората да се мразят едни други,  и затова в България действат законите на джунглата.

Защо избрах РБ - Реформаторски блок, защото те декларират, че ще въведат административни мерки - лустрационни закони, които са необходими на страната ни за да се намали голямата корупция по висшите етажи на властта. (Декомунизацията и в частност лустрацията в страните от бившия социалистически лагер, включително и в България, е насърчавана и от Европа. През 1996 г. Парламентарната асамблея на съвета на Европа (ПАСЕ) приема резолюция 1096 за мерките за разрушаване наследството на бившите комунистически тоталитарни системи. След тях са посочени приемането на редица лустрационни норми. В документът е посочено:
„Асамблеята отбелязва, че някои страни намериха за необходимо да въведат административни мерки, като лустраницонни или декомунизационни закони. Целта на тези мерки е да бъдат изключени лицата от изпълняване на управленска власт, ако не може да им се има доверие, че ще я изпълняват в съответствие с демократичните принципи, тъй като не са показали никаква ангажираност или вяра в тях в миналото и нямат интерес или мотивация да направят преход към тях сега.
Целта на лустрацията не е да се наказват хора, които се смятат за виновни – това е задача на прокурорите, които използват наказателното право – а да се защити новосъздадената демокрация.”)



ДЕКЛАРАЦИЯ
Партиите от Реформаторския блок се явяваме на предсрочните парламентарни избори, за да оправдаем надеждите за по-добър живот и европейски стандарти на политическо поведение. Ще бъдем алтернатива на последните управления на страната и установения от тях модел на беззаконието и бедността.
I. Гарантираме, че всеки глас за РБ е глас за:
- Незабавни реформи в правосъдието, сигурността и енергетиката;
- Цялостна реформа на публичната администрация и прекратяване на партийната намеса в държавната служба;
- Електронни услуги за гражданите, бизнеса и администрацията, електронни обществени поръчки;
- Незабавно приемане на Европейския банков надзор, ускорено присъединяване на България към Еврозоната, активна роля на България в учредяването на Европейския енергиен съюз;
- Отстраняване от властови позиции на всички лица, свързани с бившата Държавна сигурност, лица със зависимост и конфликт на интереси.
II. РБ ще участва в реформаторско дясно-центристко правителство, което да:
- Отстрани БСП, ДПС и производните им от управлението на страната;
- Възпре ксенофобските и национал-популистки формации да диктуват дневния ред на управлението и да отдалечават България от Европа;
- Приеме стратегия за дясна социална политика, основана на реформа в образованието, здравеопазването и социалната сфера;
- Създаде благоприятна среда за развитие на бизнеса, честни и ясни правила за всички инвеститори;
- Подготви проект за промени в Конституцията и избори за ВНС заедно с президентските избори през 2016 година;
III. РБ ще проведе операция “Чисти ръце” в цялостното управление на страната, няма да създава и да търпи зависимости при взимането на решения. Политиката ни ще включва пълно разследване на политическите и икономически зависимости на последните управления, като:
- Предложи създаване на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и другите скандални назначения на държавни позиции;
- Осигури пълна публичност на договорите за “Южен поток” и другите големи инвестиционни проекти;
- Разследване на дейността на КТБ и събиране на кредитите на банката, като нанесе публичен и икономически удар по политическата мафия.
За постигане на политическите си цели, ние ще се стремим при съставянето на правителство, в което позициите на Министър-председател, финансов и вътрешен министър да се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото.
Реформаторски блок
21 август 2014 г., София


И накрая ще завърша с една реплика на Нелсън Мандела -  „Никой не се е родил, научен да мрази хората, заради цвета на кожата, миналото или религията им. Хората в последствие се научават да мразят, а щом се научават да мразят, могат да се научат и да обичат, защото любовта е по-присъща на човешкото сърце”

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни