Пропускане към основното съдържание

Самотните мъже: Избягване на изолацията чрез нови връзки и интереси

 



Самотата може да засегне хората във всяка една фаза от живота им, но за мъжете тя понякога може да изглежда по-тежка и непреодолима. В тази статия ще проучим факторите, които допринасят за появата на самота при мъжете, както и начините, по които те могат да намерят нови връзки и интереси, които да ги изведат от изолацията.

Причини за самота сред мъжете

Мъжката самота може да бъде резултат от няколко фактора:

  • Промени в жизнения етап: След раздяла, развод или загуба на близък човек, мъжете понякога се озовават сами, тъй като социалните им връзки се променят.
  • Социални очаквания: Обществените очаквания към мъжете да бъдат силни и независими могат да ги накарат да скриват своите усещания за самота, което води до още по-голяма изолация.
  • Технологични тенденции: Въпреки че смартфоните и социалните мрежи свързват хората, те също така могат да доведат до повече време, прекарано виртуално, вместо лице в лице.

Преодоляване на самотата

  1. Активни хобита и интереси: Занимаването с хобита и интереси, които ви вдъхновяват, може да ви свърже с други хора, споделящи същите страсти.
  2. Обществени събития и клубове: Присъединете се към местни клубове или общности, които са насочени към интереси, които ви интересуват.
  3. Волонтерство: Ангажирайте се в доброволческа дейност. Това не само ви дава възможност да помогнете, но и да срещнете нови хора.
  4. Комуникация: Не се стеснявайте да споделяте своите чувства и усещания с приятели, семейство или професионален консултант.

  5. Някои идеи за начини, по които самотните мъже могат да намерят нови приятели, включват:

     

    • Да се ​​присъедините към фитнес зала и да изпробвате нов фитнес курс, да се запишете за участие в маратон или да се присъедините към група за ходене или туризъм (последното е страхотно, тъй като трябва да говорите, докато вървите, плюс получавате предимствата да сте сред природата ) . 
       
    • Вземете куче и започнете разговори с други собственици, докато сте навън. 
       
    • Опознайте съседите, като се присъедините към местна общностна група.
       
    • Използвайте социалните медии, за да се свържете отново със стари приятели, след което опитайте да се срещнете в реална среда. 
       
    • Извършване на доброволен труд. Освен запознаването с нови хора за борба със самотата, има много други ползи от доброволчеството , като например повишаване на самочувствието
Самотата е предизвикателство, с което много мъже се сблъскват. Важно е да се осъзнае, че създаването на нови връзки и занимания може да ни изведе от изолацията и да ни даде възможност да се развиваме и растем като личности.

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни