Затова господа власт имащи стига с тези грандомански проекти, помислете какво ще остане за поколенията на града ни. Просто градчето ни е малко и няма нужда от още нови празни търговски обекти. Много ми е интересно къде е пазарджишкото гражданско общество, хората които си изкарват прехраната на пазара протестираха пред кметството, а никъде по пазарджишките медии не се написа и два реда в защита на техните искания. Изглежда обществото ни се събужда само по избори, защото тогава има келепир. Спомням си преди изборите за кмет общинския съвет гласува да се продаде сладкарницата в театъра и тогава цялата опозиция на кмета се надигна, в Facebook група се направи а сега нищо. Но какво да се прави така е в България.
Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя
Как бе?! Чичо Тошко работи единствено и само за благото на града, даааааа....
ОтговорИзтриване