Продукти
1.4 кг шаран,
сол и черен пипер
За плънката
50 г масло
1 глава лук, нарязани на кубчета
1 супена лъжица (15 мл) ситно нарязан магданоз
1 чаена лъжичка (5 мл) див лук
120 гр бяла галета
3 яйца, бити
350 гр гъби, нарязани на ситно
около 1/2 чаша (6 супени лъжици) 75 мл червено вино (по желание)
Приготвяне
1.4 кг шаран,
сол и черен пипер
За плънката
50 г масло
1 глава лук, нарязани на кубчета
1 супена лъжица (15 мл) ситно нарязан магданоз
1 чаена лъжичка (5 мл) див лук
120 гр бяла галета
3 яйца, бити
350 гр гъби, нарязани на ситно
около 1/2 чаша (6 супени лъжици) 75 мл червено вино (по желание)
Приготвяне
- Шарана се почиства от перките,люспите и вътрешностите, измива се със студена вода и се посолява със солта и черния пипер.
- Направете плънката. Разтопете маслото в тенджера, добавете лука и запържете леко в продължение на 3-4 минути, докато омекне. Махнете от огъня и добавете дивия лук, галетата и разбитите яйца. Да преседи в продължение на 10 минути. След това се разбърква с гъбите и малко червено вино, ако е необходимо. Добавете сол и черен пипер и се разбърква добре.
- Слагате плънката в почистения шаран и зашивате с конец, след което го завивате плътно с предварително намазано с масло готварско фолио. Поставете рибата в огнеупорен съд, залейте с вода. Сложете във предварително загряна фурната и я нагласете на 160 градуса за 25 минути.
- Извадете рибата от фолиото и я поставете в подходяща чиния, като я гарнирате с лимон и много магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар