Продукти за 4 порции
1 кг коприва, 80 г краве масло, 4-5 супени лъжици брашно, 100 г сирене, 4 супени лъжици счукани орехови ядки, 1 чаена чаша прясно мляко, чесън, черен пипер, сол.
Приготвяне
Почистената коприва се слага в кипяща посолена вода (1 1/2 чаени чаша) и се вари до омекване. Отцеждат се и се претрива през сито. Брашното се запържва в маслото до светло жълто оцветяване и се прибавят копривата, надробеното сирене, млякото, срит със сол чесън, черен пипер. Пюрето се разрежда с част от отварата до желаната гъстота и се вари при постоянно разбъркване 5 минути. При разпределяне на порциите се наръсва с ореховите ядки.
1 кг коприва, 80 г краве масло, 4-5 супени лъжици брашно, 100 г сирене, 4 супени лъжици счукани орехови ядки, 1 чаена чаша прясно мляко, чесън, черен пипер, сол.
Приготвяне
Почистената коприва се слага в кипяща посолена вода (1 1/2 чаени чаша) и се вари до омекване. Отцеждат се и се претрива през сито. Брашното се запържва в маслото до светло жълто оцветяване и се прибавят копривата, надробеното сирене, млякото, срит със сол чесън, черен пипер. Пюрето се разрежда с част от отварата до желаната гъстота и се вари при постоянно разбъркване 5 минути. При разпределяне на порциите се наръсва с ореховите ядки.
Коментари
Публикуване на коментар