Продукти за 4 порции
8 чушки, 1 глава кромид лук, 12 домата, 6 яйца, 6 супени лъжици зехтин, 1/2 китка магданоз, сол и червен пипер.
Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина до омекване. Прибавят се нарязаните на дребно и почистени от семето сурови чушки и се задушават с щипка сол десетина минути. Добавят се доматите, обелени и нарязани на дребни парчета, и се задушават, докато останат на мазнината. Яйцата се разбиват с щипка сол и се изливат в ястието. Наръсват се с червен пипер и магданоз. По желание върху всяка порция може да се прибави надробено сирене.
8 чушки, 1 глава кромид лук, 12 домата, 6 яйца, 6 супени лъжици зехтин, 1/2 китка магданоз, сол и червен пипер.
Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина до омекване. Прибавят се нарязаните на дребно и почистени от семето сурови чушки и се задушават с щипка сол десетина минути. Добавят се доматите, обелени и нарязани на дребни парчета, и се задушават, докато останат на мазнината. Яйцата се разбиват с щипка сол и се изливат в ястието. Наръсват се с червен пипер и магданоз. По желание върху всяка порция може да се прибави надробено сирене.
Коментари
Публикуване на коментар