Продукти
500 г картофи, 2 глави кромид лук, 1/2 чаена чаша растително масло, магданоз, 2 яйца, 3 супени лъжици отцедено кисело мляко, сол, червен пипер, 1 чаена чаша брашно, 1/2 пакетче краве масло, 2 връзки корени за супа, 1 ябълка, 5-6 гъби, 1/2 винена чаша вино, 1 чаша доматен сос, черен пипер и кашкавал.
Приготвяне
Корените за супа, ябълката, гъбите и 1 глава лук се нарязват на ситно и се задушават с щипка сол и черен пипер в кравето масло до омекване. Прибавя се виното и сместа се отделя на тих огън да къкри още десетина минути. Картофите се обелват, сваряват се в малко количество подсолена вода, смачкват се с вилица и докато са топли, се прибавят втората глава лук, ситно нарязана, магданоз, киселото мляко, брашното, яйцата, червен пипер и сол на вкус. Омесва се стегнато тесто, което се разточва на кора с дебелина 2 см и от нея се изрязват с водна чаша питки, които се изпържват в силно загряно растително масло и се поднасят със задушените зеленчуци и доматения сос. Наръсват се с настърган кашкавал.
500 г картофи, 2 глави кромид лук, 1/2 чаена чаша растително масло, магданоз, 2 яйца, 3 супени лъжици отцедено кисело мляко, сол, червен пипер, 1 чаена чаша брашно, 1/2 пакетче краве масло, 2 връзки корени за супа, 1 ябълка, 5-6 гъби, 1/2 винена чаша вино, 1 чаша доматен сос, черен пипер и кашкавал.
Приготвяне
Корените за супа, ябълката, гъбите и 1 глава лук се нарязват на ситно и се задушават с щипка сол и черен пипер в кравето масло до омекване. Прибавя се виното и сместа се отделя на тих огън да къкри още десетина минути. Картофите се обелват, сваряват се в малко количество подсолена вода, смачкват се с вилица и докато са топли, се прибавят втората глава лук, ситно нарязана, магданоз, киселото мляко, брашното, яйцата, червен пипер и сол на вкус. Омесва се стегнато тесто, което се разточва на кора с дебелина 2 см и от нея се изрязват с водна чаша питки, които се изпържват в силно загряно растително масло и се поднасят със задушените зеленчуци и доматения сос. Наръсват се с настърган кашкавал.
Коментари
Публикуване на коментар