Продукти
месо и дреболии 600 г, мазнина 80 г, лук 100 г, домати 120 г,
чушки 200 г, малки чушки 20 г, картофи 320 г, ориз 100 г,
магданоз, джоджен, червен и черен пипер, сол.
Приготвяне
Месото и дреболиите се нарязват на дребни късчета и се изпържват в мазнината заедно с лука , нарязан на ситно. Прибавят се половината от червените домати, обелени и нарязани на ситно. Изпържват се и те, докато се изпари водата прибавя се солта и червения пипер, залива се с гореща вода или бульон и се оставя да ври на умерен огън. Когато месото се полусвари, поставя се в тавичка или гювеч, прибавят се чушките нарязани на едро, малките чушки цели и картофите нарязани на кубчета, и се пече в умерена фурна. След като ястието се запече и чушките и картофите се полусварят, прибавят се останалите домати, обелени и нарязани на едро, и изчистеният и измит ориз. Гювечът се допича.
месо и дреболии 600 г, мазнина 80 г, лук 100 г, домати 120 г,
чушки 200 г, малки чушки 20 г, картофи 320 г, ориз 100 г,
магданоз, джоджен, червен и черен пипер, сол.
Приготвяне
Месото и дреболиите се нарязват на дребни късчета и се изпържват в мазнината заедно с лука , нарязан на ситно. Прибавят се половината от червените домати, обелени и нарязани на ситно. Изпържват се и те, докато се изпари водата прибавя се солта и червения пипер, залива се с гореща вода или бульон и се оставя да ври на умерен огън. Когато месото се полусвари, поставя се в тавичка или гювеч, прибавят се чушките нарязани на едро, малките чушки цели и картофите нарязани на кубчета, и се пече в умерена фурна. След като ястието се запече и чушките и картофите се полусварят, прибавят се останалите домати, обелени и нарязани на едро, и изчистеният и измит ориз. Гювечът се допича.
Коментари
Публикуване на коментар