Продукти
500 г пресни гъби, 1 кг прясно зеле, 1 глава лук, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 кисела краставичка, 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица оцет, 2 дафинови листа, 100 г растително масло, черен пипер, сол.
Приготвяне
Зелето се реже на тънки ивички и се задушава в тенджера заедно с част от мазнината, оцета и неголямо количество вода. Няколко минути преди да бъде готово зелето, към него се добавят доматеното пюре, нарязаната на кубчета краставичка, захар, сол, черен пипер и дафинов лист. Гъбите се чистят, мият и се варят 10 минути във вряща вода, след което водата се излива, гъбите се режат на парченца и се пържат в сгорещена мазнина до готовност. В същата мазнина се пържи лукът, разбърква се с гъбите и към тях се добавя сол и черен пипер. Половината от готовото зеле се поставя в дълбока тавичка, върху него се изсипват гъбите, а върху тях останалото зеле, отгоре се полива мазнина и ястието се запича в умерена фурна 10-15 минути.
500 г пресни гъби, 1 кг прясно зеле, 1 глава лук, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 кисела краставичка, 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица оцет, 2 дафинови листа, 100 г растително масло, черен пипер, сол.
Приготвяне
Зелето се реже на тънки ивички и се задушава в тенджера заедно с част от мазнината, оцета и неголямо количество вода. Няколко минути преди да бъде готово зелето, към него се добавят доматеното пюре, нарязаната на кубчета краставичка, захар, сол, черен пипер и дафинов лист. Гъбите се чистят, мият и се варят 10 минути във вряща вода, след което водата се излива, гъбите се режат на парченца и се пържат в сгорещена мазнина до готовност. В същата мазнина се пържи лукът, разбърква се с гъбите и към тях се добавя сол и черен пипер. Половината от готовото зеле се поставя в дълбока тавичка, върху него се изсипват гъбите, а върху тях останалото зеле, отгоре се полива мазнина и ястието се запича в умерена фурна 10-15 минути.
Коментари
Публикуване на коментар