Продукти
месо 600 г, мазнина 60 г, пресен лук 200 г, доматено пюре 20 г,
кисело мляко 500 г, яйца 4, брашно 20 г, магданоз,
червен и черен пипер, сол.
Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнина заедно със ситно нарязания лук. Посолява се, прибавя се червения и черния пипер и се поставя в пръстен гювеч. Залива се с гореща вода или бульон и се поставя във фурна да се пече. Когато месото се изпече добре, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се полива с разбитите яйца, киселото мляко и брашното. Гювечът се запича до зачервяване в силна фурна.
месо 600 г, мазнина 60 г, пресен лук 200 г, доматено пюре 20 г,
кисело мляко 500 г, яйца 4, брашно 20 г, магданоз,
червен и черен пипер, сол.
Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнина заедно със ситно нарязания лук. Посолява се, прибавя се червения и черния пипер и се поставя в пръстен гювеч. Залива се с гореща вода или бульон и се поставя във фурна да се пече. Когато месото се изпече добре, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се полива с разбитите яйца, киселото мляко и брашното. Гювечът се запича до зачервяване в силна фурна.
Коментари
Публикуване на коментар