Продукти за 4 порции
4 стръка праз
5-6 картофа
5 супени лъжици олио
1/2 чаена чаша оцет
1 чаена лъжичка захар
20-25 почистени от костилките маслини
черен пипер, магданоз, сол,
4 твърдо сварени яйца
Приготвяне
Празът се почиства и нарязва на ситно, като от бялата част се отделят 2 супени лъжици. Останалият праз се посолява, стрива се с ръце и се слага да се вари в 2 чаени чаши вода с оцета, захарта, черен пипер и 3 супени лъжици олио. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета в се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и докато са топли, се размесват в 2 супени лъжици олио. Свареният праз също се отцежда и се смесва с картофите. Сместа се слага в дълбок съд, гарнира се с нарязаните на четвъртини твърдо сварените яйца и маслините и се наръсва с магданоз и ситно нарязания суров праз.
4 стръка праз
5-6 картофа
5 супени лъжици олио
1/2 чаена чаша оцет
1 чаена лъжичка захар
20-25 почистени от костилките маслини
черен пипер, магданоз, сол,
4 твърдо сварени яйца
Приготвяне
Празът се почиства и нарязва на ситно, като от бялата част се отделят 2 супени лъжици. Останалият праз се посолява, стрива се с ръце и се слага да се вари в 2 чаени чаши вода с оцета, захарта, черен пипер и 3 супени лъжици олио. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета в се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и докато са топли, се размесват в 2 супени лъжици олио. Свареният праз също се отцежда и се смесва с картофите. Сместа се слага в дълбок съд, гарнира се с нарязаните на четвъртини твърдо сварените яйца и маслините и се наръсва с магданоз и ситно нарязания суров праз.
Коментари
Публикуване на коментар