ПРОДУКТИ
1 глава сладка ряпа
1/4 малка зелка
2-3 картофа
2-3 моркова
2-3 супени лъжици грах
няколко цветчета карфиол
1 малка тиквичка
2 шепи зелен фасул
2 глави кромид лук
1 пакетче краве масло
сол и магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Всичките зеленчуци, измити и почистени, се нарязват на дребно и без да се посоляват се слагат в гювеч с капак, размесват се и се слагат в умерено загряна фурна да се задушават до пълното им омекване. Маслото се разтопява и се отделно за добавка към разпределените на порции зеленчуци, които се посоляват преди консумация. Към всяка порция по желание може да се добави по 1 супена лъжица сметана.
1 глава сладка ряпа
1/4 малка зелка
2-3 картофа
2-3 моркова
2-3 супени лъжици грах
няколко цветчета карфиол
1 малка тиквичка
2 шепи зелен фасул
2 глави кромид лук
1 пакетче краве масло
сол и магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Всичките зеленчуци, измити и почистени, се нарязват на дребно и без да се посоляват се слагат в гювеч с капак, размесват се и се слагат в умерено загряна фурна да се задушават до пълното им омекване. Маслото се разтопява и се отделно за добавка към разпределените на порции зеленчуци, които се посоляват преди консумация. Към всяка порция по желание може да се добави по 1 супена лъжица сметана.
Коментари
Публикуване на коментар