Едно ястие за набавяне на витамини, след идващия край на зимата.
ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ
1 кг картофи
4 яйца
4-5 супени лъжици растително масло
4-5 супени лъжици настърган кашкавал
сол и червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват и настъргват на ренде. Прибавят се яйцата, разбити с малко сол и червен пипер. Сместа се изсипва в тиган със силно нагорещено растително масло, похлупва се с капак и се оставя на тих огън 10 минути. Обръща се и се запича до зачервяване и от другата страна. Готовото ястие се наръсва с настъргания кашкавал и се разпределя на порции. Поднася се топло с пюре от спанак.
ПРОДУКТИ ЗА ПЮРЕТО ОТ СПАНАК
1 кг спанак
1/2 малка глава кромид лук
1/2 пакетче краве масло
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша прясно мляко
сол, черен пипер, 1 скилидка чесън
ПРИГОТВЯНЕ
Спанака се измива в няколко води и се отцежда добре. Задушава се няколко минути заедно със ситно нарязания лук и щипка сол, след което се пасира. От маслото и брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда със студеното мляко и сока от задушения спанак и се прибавя към спанака. Пюрето се вари няколко минути на слаб огън, като се разбърква, посолява се на вкус, наръсва се с черен пипер и се добавя ситно нарязаната скилидка чесън.
ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ
1 кг картофи
4 яйца
4-5 супени лъжици растително масло
4-5 супени лъжици настърган кашкавал
сол и червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват и настъргват на ренде. Прибавят се яйцата, разбити с малко сол и червен пипер. Сместа се изсипва в тиган със силно нагорещено растително масло, похлупва се с капак и се оставя на тих огън 10 минути. Обръща се и се запича до зачервяване и от другата страна. Готовото ястие се наръсва с настъргания кашкавал и се разпределя на порции. Поднася се топло с пюре от спанак.
ПРОДУКТИ ЗА ПЮРЕТО ОТ СПАНАК
1 кг спанак
1/2 малка глава кромид лук
1/2 пакетче краве масло
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша прясно мляко
сол, черен пипер, 1 скилидка чесън
ПРИГОТВЯНЕ
Спанака се измива в няколко води и се отцежда добре. Задушава се няколко минути заедно със ситно нарязания лук и щипка сол, след което се пасира. От маслото и брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда със студеното мляко и сока от задушения спанак и се прибавя към спанака. Пюрето се вари няколко минути на слаб огън, като се разбърква, посолява се на вкус, наръсва се с черен пипер и се добавя ситно нарязаната скилидка чесън.
Коментари
Публикуване на коментар