Продукти
1 заек, 150 г сланина, 4 моркова, 1 кг малки лукчета, 1 с.л. горчица, 1 с.л. доматено пюре, 1 глава чесън, 2-3 дафинови листа, 2-3 зърна бахар, черен пипер, червен пипер 1 ч.л., 1/2 връзка магданоз, 1 ч.ч. бяло вино, 70 г масло, сол.
за марината - 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. оцет, 2-3 дафинови листа, корени за супа.
Приготвяне
Оставяме почистения и измит заек 24 часа в марината, измиваме го и нарязваме на порции. На дъното на глинен съд нареждаме половината сланина нарязана на филийки, а върху нея порциите месо, намазани с горчица. Покриваме месото с нарязаните на колелца моркови, чесъна, подправките, лука и останалата сланина. Посоляваме, сипваме виното с доматеното пюре, поръсваме с червен пипер и поливаме с разтопеното масло. Похлупваме съда и го замазваме с тесто. Печем 2 часа в умерена фурна. След като ястието е готово го поръсваме със ситно нарязан магданоз.
1 заек, 150 г сланина, 4 моркова, 1 кг малки лукчета, 1 с.л. горчица, 1 с.л. доматено пюре, 1 глава чесън, 2-3 дафинови листа, 2-3 зърна бахар, черен пипер, червен пипер 1 ч.л., 1/2 връзка магданоз, 1 ч.ч. бяло вино, 70 г масло, сол.
за марината - 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. оцет, 2-3 дафинови листа, корени за супа.
Приготвяне
Оставяме почистения и измит заек 24 часа в марината, измиваме го и нарязваме на порции. На дъното на глинен съд нареждаме половината сланина нарязана на филийки, а върху нея порциите месо, намазани с горчица. Покриваме месото с нарязаните на колелца моркови, чесъна, подправките, лука и останалата сланина. Посоляваме, сипваме виното с доматеното пюре, поръсваме с червен пипер и поливаме с разтопеното масло. Похлупваме съда и го замазваме с тесто. Печем 2 часа в умерена фурна. След като ястието е готово го поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар