Продукти
Спаначени листа 400 г, пресен чесън 200 г, яйца 2, олио 40 г , оцет 30 г, магданоз 20 г, джоджен, сол.
Приготвяне
Избират се млади, свежи листа от спанак. Измиват се на течаща вода и се нарязват на тесни ивички. Към тях се прибавя ситно нарязан пресен чесън, магданоз и джоджен. Поръсва се с олио, оцет, сол и се разбърква. Салатата се гарнира с резенчета твърдо сварени яйца. Такава салата може да се приготви и с млади листа от лапад,лобода, или коприва.
Спаначени листа 400 г, пресен чесън 200 г, яйца 2, олио 40 г , оцет 30 г, магданоз 20 г, джоджен, сол.
Приготвяне
Избират се млади, свежи листа от спанак. Измиват се на течаща вода и се нарязват на тесни ивички. Към тях се прибавя ситно нарязан пресен чесън, магданоз и джоджен. Поръсва се с олио, оцет, сол и се разбърква. Салатата се гарнира с резенчета твърдо сварени яйца. Такава салата може да се приготви и с млади листа от лапад,лобода, или коприва.
Коментари
Публикуване на коментар