Продукти
750 г калкан, топено масло 100 г, пресни краставици 100 г, лук 200 г, пресни гъби 120 г, брашно 25 г, прясно масло 30 г, магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне
Калканът се нарязва на порции, посолява се, поръсва се с черен пипер, панира се в брашно и се пържи до зачервяване от двете страни. Поотделно се задушават гъбите и ситно нарязания лук, след което се смесват и към тях се прибавят краставички, нарязани на тесни ивички, и прясно масло. Парчетата изпържен калкан се поднасят, като се поставят върху лъжица изпържен лук и гъби размесени с краставици, а отстрани се нареждат варени картофи.Гарнира се с гъби и краставички и се полива с прясно масло. Поръсва се с магданоз.
750 г калкан, топено масло 100 г, пресни краставици 100 г, лук 200 г, пресни гъби 120 г, брашно 25 г, прясно масло 30 г, магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне
Калканът се нарязва на порции, посолява се, поръсва се с черен пипер, панира се в брашно и се пържи до зачервяване от двете страни. Поотделно се задушават гъбите и ситно нарязания лук, след което се смесват и към тях се прибавят краставички, нарязани на тесни ивички, и прясно масло. Парчетата изпържен калкан се поднасят, като се поставят върху лъжица изпържен лук и гъби размесени с краставици, а отстрани се нареждат варени картофи.Гарнира се с гъби и краставички и се полива с прясно масло. Поръсва се с магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар