Въпреки ,че цяла седмица една медия си запълваше сутрешния блок с негативни новини от пазарджишката ромска махала(със забрадки,без забрадки за личните карти), нещо хубаво се случва в моя роден гр.Пазарджик ,пазарджиклии подкрепиха с концерт своето радио,опълчиха се на държавната институция" Съвета за електронни медии" радиото ни не бе допуснато до конкурс за радиочестота.Може би се заражда така необходимото гражданско общество за градчето ни. Ало бтв защо не направихте предаване за скулптурните композиции по арт алеята на пазарджишкия остров „Свобода“ ,а цяла седмица тука има забрадки ,там нема,а стига толкова де.
Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя
Коментари
Публикуване на коментар