Пропускане към основното съдържание

Коя е най коварната болест за човека?

За 21 век ще кажете това е ракът.
Да,но донякъде!Най коварната болест е
старостта и то когато когато нямаш рамо
до себе си.
Всеки млад човек ще каже какво толкова,
всеки жив човек минава през старостта.
Но това го казваш,когато си на 30-40год..
След като станеш на 70-75год. тогава става
най страшното.През главата ти минава като
филмова лента:какво си създал,как си живял!
Всичко ли си дал от себе си на децата си,на
внуците и в зависимост от самочувствието прекарваш 
деня добре или лошо в очакване на другия.Но идва вечер,
когато останеш сам със себе си.И тогава става страшно,
превръщаш се в непрочетена книга,която ти трябва
да си спомниш.Чувстваш се немощен и безполезен.
Но стига с негативите,има и нещо полезно.
Това е богатия опит,голямата обич особено към внуците.
         Ето защо,млади хора живейте живота си такъв,
какъвто го виждате,но не се увличайте.Обичайте и пазете
любимия човек до вас,защото когато сте двама по леко посрещате
несгодите на живота.Живейте пълноценно когато сте млади,
и когато ви споходи тази коварна  болест,не се отчайвайте щом сте живи.
Тя старостта настъпва бавно и по някога много мъчително!
Това е мнение на една 78 годишна жена.

Коментари

  1. Аз съм си намерила човечто.Ще си го чакам.той си знае.За този сезон наистина трябват двама-вярно рамо.

    ОтговорИзтриване
  2. Тонино,самотата е страшна и на 40, и на 50, и на 60-70г.,ако ти самият не намираш смисъл и стимул за живот.Дали ще е някакво хоби или срещи с приятели и връстници,все пак изборът е наш.Но по-страшна е не толкова физическата,а духовната самота .За нея лек няма.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни