Възнамерявам да подам оставка, след като приключат следствените действия след днешния инцидент. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов. Тази сутрин три вагона от влака Бургас-София дерайлираха на влизане в гара Септември. Зачестиха инцидентите с влакове и бих поел отговорността си, допълни той. Паднал капак на редуктора на локомотива е причинил инцидента. Вчера този локомотив е минал сериозен преглед, но някой не си е свършил работата, категоричен бе изпълнителният директор на БДЖ. "Моето съмнение е за човешка немарливост. Не може вчера да излезе от ремонт на тези детайли, които са се развалили и да се случи такова нещо", уточни Попов. 172-ма пътници е имало във влака по време на инцидента, няма пострадали. Движението в участъка на инцидента е спряно, добави Пенчо Попов. Като изключим стреса, няма никакви проблеми с пътниците. Проблемът ни е с други пътници от други влакове, които още стоят и тях трябва да ги извозим с автобуси. Пътниците от влак "Чайка" са качени на друг влак, допълни още Пенчо Попов. |
Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя
Коментари
Публикуване на коментар