Пропускане към основното съдържание

Хубава работа ама малко българска!

От ПОЩА PA media
Публикуване на понеделник, септември 13 @ 08:41:54 EEST от pamedia


Подмамени от неколкократните публикации за пещера Лепеница решихме да я посетим. На 12.09.2010 год. /неделя/ достигнахме до входа на пещерата около 11,30 часа, но вратата и беще заключена с катинар без никакви пояснения. И не бяхме само ние-още 3 автомобила с любители на природните красоти се върнаха назад.


Емил Топалов

Коментари

  1. http://gradvelin.com/display.php?m=news&n=otkrivane-peshtera-lepenica-2010

    То всъщност не става и ясно кога ще е отворена за посетители:)Жалко ,че ви се е развалила разходката!

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко е май за коктейла,а кога ще може да се посети,наистина не е ясно.

    ОтговорИзтриване
  3. Голяма работа!Пълна глезотия! Мои приятели отишли късно следобед на вр. Богдан и бяха възмутени, че никой не ги е посрещнал поне с една вафла! Излиза, че много хорат искат да има назначени на заплата служители на всяко географско място, хаха.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни