Модно е сам да приготвиш зимнина
"Политологът проф. Евгений Дайнов е затворил 50 бурканчета с конфитюри, собствено производство, и сега ще прави 60 буркана с домати, чушки, тиквички и бамя. Не е само той.
Певицата Марги Хранова пече чушки и ги слага във фризера за зимата.
"На вилата имам печка, направена от стара джанта, на която ги редя. Правя и лютеница. Всеки, който я опита, му става любима. Не обичам да издавам рецептата", казва певицата, но за “24 часа” я дава
Искра Радева също признава, че слага на рафта в мазето приготвена вкъщи зимнина.
Артелитът ни съвсем не страда от комплекси, защото днес е привилегия да приготвиш сам туршийка или бурканче истинско сладко.
Западът също е луднал по това, което на нас бе опротивяло от времето на соца - трушиите, лютеницата и домашните конфитюри. Да приготвиш сам зимнината, вече се смята за аристократизъм не само в Германия.
Европейци са луднали по идеята сами да садят и отглеждат чушки и домати, а после да ги затварят в буркани. В Англия кметствата раздават дори парчета земя за частно ползване с една цел - да си отгледат сами зарзавата. А мераклиите са толкова много, че се редят по списъци и чакат с месеци, за да се сдобият с бахча.
В Европа мотото е "Да уловим слънцето в буркана". И у нас модата се завръща по почина "Както го правеше баба".-част от статия на в.24часа -http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=601174
Всяка година правим зимнина,като дойде това време "треска ме тресе".
Работа, която от малък ми е омразна стана хит в Европа да се смееш ли, да плачеш ли.
Стоте квадратни метра,които раздаваха по времето на Живков и те хит.
Аз се чудя защо толкова са скъпи доматите,а то родния елит прави зимнина.
От тази мода може и родния градинар-зелен чукар(като мен)да спечели.
Коментари
Публикуване на коментар