Продукти
500 г обезкостено агнешко каре, нарязано на хапки, 2 дълги патладжана, 2 глави лук, по 1 щипка кориандър, канела, кимион, китка магданоз, 100 мл бульон, зехтин за пържене, сол и черен пипер.
Приготвяне
Почистваме патладжаните, измиваме ги и ги нарязваме на тънки филийки по дължина. Посоляваме ги и ги оставяме за 30 минути да се отцедят. Подсушаваме филийките патладжан и ги пържим в зехтин, а след това ги отцеждаме върху хартия. Приготвяме хапките и ги запържваме в 3 с.л. зехтин, докато се зачервят от всички страни. Посоляваме хапките и ги оставяме настрани да изстинат. Увиваме всяка хапка във филийка патладжан и ги закрепяме с клечка за зъби. Обелваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в същия съд от месото с 2 с.л. зехтин. Пръсваме с предварително счуканите канела, кориандър и кимион и оставяме да предстои няколко минути. Слагаме хапките и получения сос в подходящ съд, заливаме с черпак врящ бульон, захлупваме съда и варим около 30 минути, прибавейки при нужда бульон.
500 г обезкостено агнешко каре, нарязано на хапки, 2 дълги патладжана, 2 глави лук, по 1 щипка кориандър, канела, кимион, китка магданоз, 100 мл бульон, зехтин за пържене, сол и черен пипер.
Приготвяне
Почистваме патладжаните, измиваме ги и ги нарязваме на тънки филийки по дължина. Посоляваме ги и ги оставяме за 30 минути да се отцедят. Подсушаваме филийките патладжан и ги пържим в зехтин, а след това ги отцеждаме върху хартия. Приготвяме хапките и ги запържваме в 3 с.л. зехтин, докато се зачервят от всички страни. Посоляваме хапките и ги оставяме настрани да изстинат. Увиваме всяка хапка във филийка патладжан и ги закрепяме с клечка за зъби. Обелваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в същия съд от месото с 2 с.л. зехтин. Пръсваме с предварително счуканите канела, кориандър и кимион и оставяме да предстои няколко минути. Слагаме хапките и получения сос в подходящ съд, заливаме с черпак врящ бульон, захлупваме съда и варим около 30 минути, прибавейки при нужда бульон.
Коментари
Публикуване на коментар