Продукти
200-300 г агнешко месо от гърдите, 200 г спанак, 40 г краве масло, 3-4 стръка пресен зелен лук, 1 супена лъжица ориз, 2 домата, 1 супена лъжица брашно, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1/2 чаена чаша кисело мляко, 1 яйце, сол, 3-4 листенца джоджен, 4-5 чаени чаши костна отвара, бульон или вода.
Приготвяне
Месото се нарязва на малки парчета и се залива с костната отвара(бульон или вода) и се вари на тих огън (отстранява се пяната) до полуомекване на месото. Прибавят се почистения, добре измит и нарязан спанак, единият домат нарязан на дребно и оризът. Маслото се стопява в малък съд и в него се задушава ситно нарязаният зелен лук, посолен с 1 щипка сол. Наръсва се с брашното и червения пипер и се прибавя вторият домат, разрежда се с бульон от месото и сместа се прибавя към супата. Супата се подправя на вкус със сол и се вари още 20 мин.Застройва се с киселото мляко и разбитото в него яйце и се наръсва с дребно нарязания джоджен.
200-300 г агнешко месо от гърдите, 200 г спанак, 40 г краве масло, 3-4 стръка пресен зелен лук, 1 супена лъжица ориз, 2 домата, 1 супена лъжица брашно, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1/2 чаена чаша кисело мляко, 1 яйце, сол, 3-4 листенца джоджен, 4-5 чаени чаши костна отвара, бульон или вода.
Приготвяне
Месото се нарязва на малки парчета и се залива с костната отвара(бульон или вода) и се вари на тих огън (отстранява се пяната) до полуомекване на месото. Прибавят се почистения, добре измит и нарязан спанак, единият домат нарязан на дребно и оризът. Маслото се стопява в малък съд и в него се задушава ситно нарязаният зелен лук, посолен с 1 щипка сол. Наръсва се с брашното и червения пипер и се прибавя вторият домат, разрежда се с бульон от месото и сместа се прибавя към супата. Супата се подправя на вкус със сол и се вари още 20 мин.Застройва се с киселото мляко и разбитото в него яйце и се наръсва с дребно нарязания джоджен.
Коментари
Публикуване на коментар