Продукти
1/2 кг коприва, 1 връзка пресен зелен лук, 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.л. доматено пюре, 1 връзка магданоз, 1 връзка джоджен, 4-5 с.л. олио и сол.
Приготвяне
Почистената и измита коприва се посолява, и след 1 час измива отново. Нарязва се на ситно заедно с лука и се задушава в олиото. Добавят се доматеното пюре, оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Ястието се залива с 2 чаени чаши гореща вода и се вари 20 минути. Поднася се студено с кисело мляко.
1/2 кг коприва, 1 връзка пресен зелен лук, 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.л. доматено пюре, 1 връзка магданоз, 1 връзка джоджен, 4-5 с.л. олио и сол.
Приготвяне
Почистената и измита коприва се посолява, и след 1 час измива отново. Нарязва се на ситно заедно с лука и се задушава в олиото. Добавят се доматеното пюре, оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Ястието се залива с 2 чаени чаши гореща вода и се вари 20 минути. Поднася се студено с кисело мляко.
Коментари
Публикуване на коментар