Продукти
Прясна дребна риба 1,250 кг, 1 глава чесън,4 средно големи моркова, 2 средно големи глави целина, 150 г домати, 3 дафинови листа, 5-6 зърна черен пипер, 4-5 зърна бахар, 200 г бяло вино, 100 г лимон на резенчета, 40 г счукан и пресят сухар, 125 г олио,сол.
Приготвяне
В пръстен гювеч поставяме предварително почистен и нарязан на тънки колелца чесън, морковите цели, целината нарязана на дребни парченца, обелените и нарязани на дребно домати, дафиновите листа, черния пипер,бахара и прясната дребна риба.Посоляваме продуктите на вкус и ги разбъркваме. Добавяме бялото вино, резенчетата лимон и счукания сухар.Поливаме с олиото и печем на умерена фурна.
Прясна дребна риба 1,250 кг, 1 глава чесън,4 средно големи моркова, 2 средно големи глави целина, 150 г домати, 3 дафинови листа, 5-6 зърна черен пипер, 4-5 зърна бахар, 200 г бяло вино, 100 г лимон на резенчета, 40 г счукан и пресят сухар, 125 г олио,сол.
Приготвяне
В пръстен гювеч поставяме предварително почистен и нарязан на тънки колелца чесън, морковите цели, целината нарязана на дребни парченца, обелените и нарязани на дребно домати, дафиновите листа, черния пипер,бахара и прясната дребна риба.Посоляваме продуктите на вкус и ги разбъркваме. Добавяме бялото вино, резенчетата лимон и счукания сухар.Поливаме с олиото и печем на умерена фурна.
Коментари
Публикуване на коментар