Продукти
400 г картофи,250 г говеждо филе,250 г гъби,500 мл бульон,1 глава лук,2 с.л. олио,дафинов лист,черен пипер,сол,зелена подправка по избор.
Приготвяне
Нарязваме картофите на тънки ивички,месото на кубчета,а гъбите на парчета.Запържваме месото в тиган и наливаме малко вода.Сипваме го в глинено гърне ,прибавяме картофите,гъбите и дафиновия лист и заливаме с бульон до 3/4 от продуктите.Подправяме със сол и черен пипер на вкус.Слагаме гърнето във фурната за 30 минути при температура 200 градуса C ,като похлупваме с капака и замазваме с тесто.Нарязваме лука на колелца ,запържваме го в олио и прибавяме в гърнето 5 минути преди да е готово ястието.Готовата чорба поръсваме със зелена подправка по избор.
400 г картофи,250 г говеждо филе,250 г гъби,500 мл бульон,1 глава лук,2 с.л. олио,дафинов лист,черен пипер,сол,зелена подправка по избор.
Приготвяне
Нарязваме картофите на тънки ивички,месото на кубчета,а гъбите на парчета.Запържваме месото в тиган и наливаме малко вода.Сипваме го в глинено гърне ,прибавяме картофите,гъбите и дафиновия лист и заливаме с бульон до 3/4 от продуктите.Подправяме със сол и черен пипер на вкус.Слагаме гърнето във фурната за 30 минути при температура 200 градуса C ,като похлупваме с капака и замазваме с тесто.Нарязваме лука на колелца ,запържваме го в олио и прибавяме в гърнето 5 минути преди да е готово ястието.Готовата чорба поръсваме със зелена подправка по избор.
Коментари
Публикуване на коментар