Крем супа от моркови
Продукти: моркови 400 г, масло 40 г, ориз 40 г, прясно мляко 120 г, сол.
Приготвяне: Морковите се почистват, нарязват се на дребно, поръсват се със сол и се задушават в масло. Когато омекнат, прибавя се оризът, заливат се с гореща вода и се варят, докато напълно омекнат. Супата се пасира, прибавя се прясно мляко и се посолява на вкус. Поднася се подправена с прясно масло и гарнитура пържени кубчета хляб.
Омлет от моркови
Продукти: моркови 600 г, яйца 8, масло 80 г, сол.
Приготвяне: Морковите се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се до пълно омекване с масло и малко вода. Всяка порция омлет се изпържва отделно, като към разбитите яйца се прибавят 1/4 от задушените моркови и се изсипват в тиганче с горещо масло. Поднася се сгънат на две.
Пиле със сос от моркови
Продукти: пиле 600 г, моркови 150 г,домати 100 г, прясно масло 80 г, брашно 30 г, хляб 150 г, бахар, дафинов лист, червен и черен пипер, сол.
Приготвяне: Пилето се нарязва на порции и се поставя в гореща вода да се свари заедно с морковите, доматите, бахара, дафиновия лист, черния пипер и солта. Парчетата пиле се изваждат и се изпържват в прясно масло до зачервяване от двете страни. В същото масло, след като се прецеди се изпържват филийки хляб колкото са парчетата месо. В останалото масло се запържва брашното и се разрежда с бульона, който е вряло пилето. Прибавя се сварения зеленчук претрит през цедка. Поднася се, като във всяка чиния се поставя филийка изпържен хляб, върху нея парче месо полято със соса от моркови и гарнитура пюре от картофи.
Продукти: моркови 400 г, масло 40 г, ориз 40 г, прясно мляко 120 г, сол.
Приготвяне: Морковите се почистват, нарязват се на дребно, поръсват се със сол и се задушават в масло. Когато омекнат, прибавя се оризът, заливат се с гореща вода и се варят, докато напълно омекнат. Супата се пасира, прибавя се прясно мляко и се посолява на вкус. Поднася се подправена с прясно масло и гарнитура пържени кубчета хляб.
Омлет от моркови
Продукти: моркови 600 г, яйца 8, масло 80 г, сол.
Приготвяне: Морковите се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се до пълно омекване с масло и малко вода. Всяка порция омлет се изпържва отделно, като към разбитите яйца се прибавят 1/4 от задушените моркови и се изсипват в тиганче с горещо масло. Поднася се сгънат на две.
Пиле със сос от моркови
Продукти: пиле 600 г, моркови 150 г,домати 100 г, прясно масло 80 г, брашно 30 г, хляб 150 г, бахар, дафинов лист, червен и черен пипер, сол.
Приготвяне: Пилето се нарязва на порции и се поставя в гореща вода да се свари заедно с морковите, доматите, бахара, дафиновия лист, черния пипер и солта. Парчетата пиле се изваждат и се изпържват в прясно масло до зачервяване от двете страни. В същото масло, след като се прецеди се изпържват филийки хляб колкото са парчетата месо. В останалото масло се запържва брашното и се разрежда с бульона, който е вряло пилето. Прибавя се сварения зеленчук претрит през цедка. Поднася се, като във всяка чиния се поставя филийка изпържен хляб, върху нея парче месо полято със соса от моркови и гарнитура пюре от картофи.
Коментари
Публикуване на коментар