Пропускане към основното съдържание

САВАРИНИ СЪС СИРЕНЕ

                    Продукти
300 г брашно, 120 г прясно мляко, 120 г масло, захар, 4 яйца, 30 г мая, сол.
За плънка: 100 Г синьо сирене, 75 г овче сирене, 3 супени лъжици прясно мляко, 50 г сметана, сол, смлян черен пипер, 2 чаени лъжички коняк, магданоз, червен пипер.

                    Приготвяне
В хладкото мляко се прибавят мая, щипка захар, разбитите със сол и брашно яйца. Приготвя се тестото с мая, с гъстота на кекс. Тестото се разбива добре с миксер. Налива се на тънка струйка разтопеното масло. Тестото се разбива много добре още веднъж и се оставя да втаса на топло място. След като втаса се насипва в намазани с масло и посипани с брашно формички за саварини( напълват се до половината ) . Оставят се да втасат още веднъж. Пекат се в умерена фурна. След като изстинат се изваждат от формичките, отрязват се капачетата, а част от вътрешността се издълбава с вилица. В празните места се шприцова крем приготвен от сирене отгоре се поставят отрязаните капачета.
Приготвяне на крем: Приготвя се смес от настъргано синьо сирене, овче сирене, масло, сметана, прясно мляко. Подправя се с коняк, смлян черен пипер, червен пипер,сол и нарязан магданоз.

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

Дървена кабелна макара за маса - мебелни идеи

Вероятно сте ги виждали много пъти и може би сте си мислели, че те изглеждат странно и недодялано, но все пак макарите за кабела могат да бъдат открити най-вече в  търговци на едро, предприемачи, или дори на Ebay. Те лесно могат да бъдат рециклирани или променяно тяхното предназначение. Ако имате нужда от градинска дървена маса, можете да я направите от палети или можете да помислите за по-прост начин, чрез използване на кабелната макара. Както  палетите, така и кабелни макари биха могли да се използват като масички за кафе в задния двор или странични маси за употреба на закрито. Вижте тези страхотни дървени идеи за използване на кабелната макара за маса и други дървени мебели за градината!