Продукти
300 г брашно, 120 г прясно мляко, 120 г масло, захар, 4 яйца, 30 г мая, сол.
За плънка: 100 Г синьо сирене, 75 г овче сирене, 3 супени лъжици прясно мляко, 50 г сметана, сол, смлян черен пипер, 2 чаени лъжички коняк, магданоз, червен пипер.
Приготвяне
В хладкото мляко се прибавят мая, щипка захар, разбитите със сол и брашно яйца. Приготвя се тестото с мая, с гъстота на кекс. Тестото се разбива добре с миксер. Налива се на тънка струйка разтопеното масло. Тестото се разбива много добре още веднъж и се оставя да втаса на топло място. След като втаса се насипва в намазани с масло и посипани с брашно формички за саварини( напълват се до половината ) . Оставят се да втасат още веднъж. Пекат се в умерена фурна. След като изстинат се изваждат от формичките, отрязват се капачетата, а част от вътрешността се издълбава с вилица. В празните места се шприцова крем приготвен от сирене отгоре се поставят отрязаните капачета.
Приготвяне на крем: Приготвя се смес от настъргано синьо сирене, овче сирене, масло, сметана, прясно мляко. Подправя се с коняк, смлян черен пипер, червен пипер,сол и нарязан магданоз.
300 г брашно, 120 г прясно мляко, 120 г масло, захар, 4 яйца, 30 г мая, сол.
За плънка: 100 Г синьо сирене, 75 г овче сирене, 3 супени лъжици прясно мляко, 50 г сметана, сол, смлян черен пипер, 2 чаени лъжички коняк, магданоз, червен пипер.
Приготвяне
В хладкото мляко се прибавят мая, щипка захар, разбитите със сол и брашно яйца. Приготвя се тестото с мая, с гъстота на кекс. Тестото се разбива добре с миксер. Налива се на тънка струйка разтопеното масло. Тестото се разбива много добре още веднъж и се оставя да втаса на топло място. След като втаса се насипва в намазани с масло и посипани с брашно формички за саварини( напълват се до половината ) . Оставят се да втасат още веднъж. Пекат се в умерена фурна. След като изстинат се изваждат от формичките, отрязват се капачетата, а част от вътрешността се издълбава с вилица. В празните места се шприцова крем приготвен от сирене отгоре се поставят отрязаните капачета.
Приготвяне на крем: Приготвя се смес от настъргано синьо сирене, овче сирене, масло, сметана, прясно мляко. Подправя се с коняк, смлян черен пипер, червен пипер,сол и нарязан магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар