Всички главни улици в Пазарджик са излизани до асфалт. За гражданите които живеят на тези улици код зелено. Понеже този мандат общината няма средства за останалите улици се обявява код червено. Демек стоите си по къщите пийте червено вино и замезвайте с пържолки. А тези които нямат червено вино да гледат турските сериали и да чакат пролетта. Ако все пак на някой му се наложи да излезе да използва така наречените котки за обувки, защото улиците са се превърнали в ледена пързалка. Като споменах пързалка се сетих, че миналата година на "тортата" имаше ледена пързалка, за която общината даде плащаше е тази година тази година пазарджишките не главни улици се превърнаха в безплатна ледена пързалка.
Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя
Коментари
Публикуване на коментар