Пропускане към основното съдържание

Важното е да сме в играта

В последната фирма където работих имаше един колега, който с повод и без повод казваше тази реплика(Важното е да сме в играта) .В началото не и разбирах смисъла, но като започнаха съкращенията във фирмата и много колеги бяха съкратени демек изпаднаха от играта ми стана ясно какво иска да каже моят бивш колега.Бивш защото и аз изпаднах от играта, за което не съжалявам. Та така е в нашите фирми "важното е да си в играта", а това че не се спазва кодекса на труда не е важно, важното е да спазваш кодекса на работодателя.

Поводът да си спомня за тази реплика са действията на това правителство. Откакто е на власт то точно това прави да е в играта. Преди да дойде на власт обещаваше съд и затвор за тези, които разграбиха държавата ни и затова хората гласуваха за него. Но поне засега няма нито един осъден. Само от време на време в медиите се пускат партенки, като тази -

Известни хора, добре поставени в обществото, поръчвали убийства

- и кои са тези известни хора за сега остават неизвестни. Прави ми впечатление, че всички от това правителство са усвоили много добре начина на говорене на техните колеги от преди 89 година, които като сегашните обещаваха светло бъдеще ама поне по тяхното време все пак нещо се построи, а сега строят магистрали и на другия ден започва ремонта,  но важното е да сме в играта. Министър Дянков изглежда също иска да е в играта и затова призова банките да намалят лихвите, а ето какво му отговориха банкерите -  "Държавата има банка. Министърът на финансите е принципал на Банката за развитие и съвсем спокойно биха могли от там да започнат с намаляването на лихвите. Но както виждате, не само че не са започнали, но няма и да го направят, защото пазарът не го позволява", каза Председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян
И премиерът ни и той иска да е в играта и затова в момента не ще избори, а преди избори 2011 г говореше друго, но за какво ли ни са тези избори пак ще се яви някой нов месия и ще се юрне народа към урните да гласува, а на другия ден ще почне да пустосва. Същия този премиер спазва всички правила на европейската игра, а в същото време обикновения гражданин на държава ни е с най ниски доходи които му стигат само преживяване. 

Примери за "играчи" в нашия демократичен живот много, но и да ги пиша файда никаква. Мъка ми е само за младите хора в държавата ни повечето от които са извън играта, като тези млади хора от Пловдив. Не знам какво им  е образованието, но не е нормално  една държава представяща се пред света за демократична да не може да създаде поминък на младото си поколение. Казвам държавата трябва да създаде поминък, защото държавата това е правителството, а то със своите действия през изминалите години ако вярваме на пресата вместо да привлича инвеститори, прогони и малкото  които бяха дръзнали да инвестират. 

Преди няколко  месеца докараха в нашия зоопарк два орела. Като ги вкараха в клетката те започнаха да се издигат до тавана на клетката, удряха се в него и падаха на пода. Мъчеха се да си възвърнат свободата която ние хората бяхме им отнели. Вярно е създадени им са условия за живот, но въпреки това те си искат свободата. Вчера ходих да ги видя единия го нямаше.Така е и с нас  българите на 10 ноември 89 г "играчите" ни подариха свободата, но на каква цена всеки за себе си да реши.

 (Забравих да спомена, че по едно време премиера си беше повярвал, че той е главния играч и другите трябва да играят по неговите правила, но шефа на лукойл с няколко свои изказвания в пресата възстанови статуквото.)

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

Дървена кабелна макара за маса - мебелни идеи

Вероятно сте ги виждали много пъти и може би сте си мислели, че те изглеждат странно и недодялано, но все пак макарите за кабела могат да бъдат открити най-вече в  търговци на едро, предприемачи, или дори на Ebay. Те лесно могат да бъдат рециклирани или променяно тяхното предназначение. Ако имате нужда от градинска дървена маса, можете да я направите от палети или можете да помислите за по-прост начин, чрез използване на кабелната макара. Както  палетите, така и кабелни макари биха могли да се използват като масички за кафе в задния двор или странични маси за употреба на закрито. Вижте тези страхотни дървени идеи за използване на кабелната макара за маса и други дървени мебели за градината!