Продукти
1 кг пъстърва, 1/3 пакетче масло, 150 г гъби, 1 морков, лимон, черен пипер, сол, 500 г картофи, дафинов лист, глава лук.
Приготвяне
От пъстървата вземете само филетата, като махнете гръбнака. Начукайте филетата с чукче, поръсете със сол и черен пипер и ги увийте на сармички. Подредете в кръгла тавичка, прибавете главата лук разрязана на две, моркова също нарязан на две, 2-3 дафинови листа. Залейте с малко вода, колкото да се покрият сармите. Притиснете ги отгоре с чиния и ги варете на тих огън. Готови ги сервирайте по две в порция, залети със задушени в масло гъби, парче лимон и по два цели варени обелени картофа.
1 кг пъстърва, 1/3 пакетче масло, 150 г гъби, 1 морков, лимон, черен пипер, сол, 500 г картофи, дафинов лист, глава лук.
Приготвяне
От пъстървата вземете само филетата, като махнете гръбнака. Начукайте филетата с чукче, поръсете със сол и черен пипер и ги увийте на сармички. Подредете в кръгла тавичка, прибавете главата лук разрязана на две, моркова също нарязан на две, 2-3 дафинови листа. Залейте с малко вода, колкото да се покрият сармите. Притиснете ги отгоре с чиния и ги варете на тих огън. Готови ги сервирайте по две в порция, залети със задушени в масло гъби, парче лимон и по два цели варени обелени картофа.
Коментари
Публикуване на коментар