Продукти
7 малки главички чесън, 1/2 л. бяло вино, 100 мл оцет, 80 г захар, 2 люти чушки, 2 щипки розмарин, 8 пъпки карамфил, 4 дафинови листа, 2 равни лъжички сол, 4 лъжици олио.
Приготвяне
Слагаме на огъня виното, оцета, захарта и подправките, и като започне да ври прибавяме обелените скилидки чесън. Варим 3 минути. Съдът в който варим чесъна не бива да е алуминиев ( използуваме емайлиран или стъклен съд ). Покриваме сварения чесън и оставяме да отлежи в марината около 12 часа. На другия ден отново варим чесъна 5 минути, след което го оставяме да изстине и преливаме в измит и попарен буркан. Отгоре наливаме олио и поставяме в хладилник, където може да стои няколко дни. Поднасяме салатата от чесън заедно със сока като гарнитура към месо.
7 малки главички чесън, 1/2 л. бяло вино, 100 мл оцет, 80 г захар, 2 люти чушки, 2 щипки розмарин, 8 пъпки карамфил, 4 дафинови листа, 2 равни лъжички сол, 4 лъжици олио.
Приготвяне
Слагаме на огъня виното, оцета, захарта и подправките, и като започне да ври прибавяме обелените скилидки чесън. Варим 3 минути. Съдът в който варим чесъна не бива да е алуминиев ( използуваме емайлиран или стъклен съд ). Покриваме сварения чесън и оставяме да отлежи в марината около 12 часа. На другия ден отново варим чесъна 5 минути, след което го оставяме да изстине и преливаме в измит и попарен буркан. Отгоре наливаме олио и поставяме в хладилник, където може да стои няколко дни. Поднасяме салатата от чесън заедно със сока като гарнитура към месо.
Коментари
Публикуване на коментар