ПРОДУКТИ
1 карфиол(650 г ),1 връзка зеленчуци за супа,1 чаша разбита сметана,500 г филе от сьомга,сол,червен пипер,лимонов сок.
продукти за соса: 1 глава лук,150 г гъби Пачи крак,2 с.л. масло,5 с.л. бяло вино,1 чаша сметана,сол и червен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Карфиолът се измива добре и се вари 10 мин.,изцежда се,подсушава се и се оставя да изстине.Зеленчуците за супа се измиват и се нарязват на много ситно.Рибното филе се нарязва на парченца и се пасира.Сметаната и половината от нарязаните зеленчуци се прибавят към рибната маса.Подправя се със сол,пипера и лимоновия сок.С така получената смес се пълни около кочана на карфиола,увива се в алуминиево фолио и се пече 30-40 мин. на 175 градуса.Гъбите се измиват добре и се оставят да изсъхнат.Ситно нарязаният лук и останалите зеленчуци се задушават в сгорещена мазнина.Прибавят се гъбите и се задушават още 5 мин.Прибавят се виното и сметаната и пипера.С така получения сос се гарнира карфиолът.
1 карфиол(650 г ),1 връзка зеленчуци за супа,1 чаша разбита сметана,500 г филе от сьомга,сол,червен пипер,лимонов сок.
продукти за соса: 1 глава лук,150 г гъби Пачи крак,2 с.л. масло,5 с.л. бяло вино,1 чаша сметана,сол и червен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Карфиолът се измива добре и се вари 10 мин.,изцежда се,подсушава се и се оставя да изстине.Зеленчуците за супа се измиват и се нарязват на много ситно.Рибното филе се нарязва на парченца и се пасира.Сметаната и половината от нарязаните зеленчуци се прибавят към рибната маса.Подправя се със сол,пипера и лимоновия сок.С така получената смес се пълни около кочана на карфиола,увива се в алуминиево фолио и се пече 30-40 мин. на 175 градуса.Гъбите се измиват добре и се оставят да изсъхнат.Ситно нарязаният лук и останалите зеленчуци се задушават в сгорещена мазнина.Прибавят се гъбите и се задушават още 5 мин.Прибавят се виното и сметаната и пипера.С така получения сос се гарнира карфиолът.
Коментари
Публикуване на коментар