ПРОДУКТИ
Тиквички 1 кг,зелен лук 2 връзки,домати 2-3 бр.,сок от домати 200 мл,олио 100 мл,брашно 50 г,магданоз 1/2 връзка,червен и черен пипер и сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се измиват ,обелват се и се нарязват на колелца.Ситно нарязания зелен лук се задушава в мазнината и малко вода.Прибавят се обелените и ситно нарязани домати,магданоза нарязан на ситно,червения и черния пипер.Сместа се посолява и се изсипва в тавичка.Отгоре се нареждат тиквичките предварително посолени и оваляни в брашно.Ястието се залива с доматения сок и се пече до зачервяване.
Тиквички 1 кг,зелен лук 2 връзки,домати 2-3 бр.,сок от домати 200 мл,олио 100 мл,брашно 50 г,магданоз 1/2 връзка,червен и черен пипер и сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се измиват ,обелват се и се нарязват на колелца.Ситно нарязания зелен лук се задушава в мазнината и малко вода.Прибавят се обелените и ситно нарязани домати,магданоза нарязан на ситно,червения и черния пипер.Сместа се посолява и се изсипва в тавичка.Отгоре се нареждат тиквичките предварително посолени и оваляни в брашно.Ястието се залива с доматения сок и се пече до зачервяване.
Коментари
Публикуване на коментар