Сега е сезона на тиквичките ,и понеже ги има в изобилие в нашата градина мама чете най различни кулинарни книги и прави вкусни ястия от тях.
ПРОДУКТИ
Тиквички 600 г,сирене 130 г,олио 120 г,смес от брашно и счукан сухар 60 г,яйца 4,кисело мляко 200 г,чесън 15 г,магданоз и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Остърганите от кората тиквички се нарязват на дълги филийки .Поръсват се със сол,овалват се в брашно и се изпържват до получаване на розов цвят.Залепват се по две с плънка от натрошено сирене и половината яйца.Панират се в брашното ,счукания сухар и яйцата и се изпържват.Поднасят се с кисело мляко ,подправено с чесън и магданоз.
ПРОДУКТИ
Тиквички 600 г,сирене 130 г,олио 120 г,смес от брашно и счукан сухар 60 г,яйца 4,кисело мляко 200 г,чесън 15 г,магданоз и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Остърганите от кората тиквички се нарязват на дълги филийки .Поръсват се със сол,овалват се в брашно и се изпържват до получаване на розов цвят.Залепват се по две с плънка от натрошено сирене и половината яйца.Панират се в брашното ,счукания сухар и яйцата и се изпържват.Поднасят се с кисело мляко ,подправено с чесън и магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар