ПРОДУКТИ
Средно големи 12 бр. картофи,2 връзки зелен лук,2-3 домата,1 китка магданоз,черен пипер,дафинов лист,5-6 супени лъжици олио,сол,2-3 скилидки чесън.
ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват и се сваряват за 10 мин в посолена вода.Отрязва се единия им връх и се издълбават внимателно.Зеления лук се нарязва на ситно и се задушава в 4 с.л. олио до светло жълт цвят.Добавят се доматите обелени и ситно нарязани,посоляват се,прибавя се парченце дафинов лист и се задушават десетина минути.Плънката се отстранява от огъня,наръсва се с нарязания магданоз,смлян черен пипер и счукан чесън,разбърква се и се разпределя в подготвените картофи.Нареждат се в намазана с мазнина тавичка,а около тях се слагат издълбаната част от картофите и остатъка от плънката.Наръсва се с олио.Отстрани се долива 1 чаена чаша гореща подсолена вода.Ястието се пече 25-30 минути в умерено загряна фурна.Поднася се със салата от домати .
Средно големи 12 бр. картофи,2 връзки зелен лук,2-3 домата,1 китка магданоз,черен пипер,дафинов лист,5-6 супени лъжици олио,сол,2-3 скилидки чесън.
ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват и се сваряват за 10 мин в посолена вода.Отрязва се единия им връх и се издълбават внимателно.Зеления лук се нарязва на ситно и се задушава в 4 с.л. олио до светло жълт цвят.Добавят се доматите обелени и ситно нарязани,посоляват се,прибавя се парченце дафинов лист и се задушават десетина минути.Плънката се отстранява от огъня,наръсва се с нарязания магданоз,смлян черен пипер и счукан чесън,разбърква се и се разпределя в подготвените картофи.Нареждат се в намазана с мазнина тавичка,а около тях се слагат издълбаната част от картофите и остатъка от плънката.Наръсва се с олио.Отстрани се долива 1 чаена чаша гореща подсолена вода.Ястието се пече 25-30 минути в умерено загряна фурна.Поднася се със салата от домати .
Коментари
Публикуване на коментар