ПРОДУКТИ
600 г месо,мазнина 80 г,лук 100 г,домати 200 г,чушки 250 г,ориз 150 г,магданоз,червен и черен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнина.Към него се прибавя лукът нарязан на едри кубчета.Изпържва се до омекване,след което се прибавят половината от червените домати обелени и нарязани на ситно.Пърженето продължава докато се изпари водата от доматите.Посолява се ,поставя се червен пипер и се залива с гореща вода и се вари на тих огън.Когато месото омекне ,изсипва се в гювеч ,прибавят се чушките,нарязани на едри парчета,и останалите червени домати,също нарязани на едро.Когато чушките поомекнат ,поставя се оризът и се допича във фурна.Готовото ястие се поръсва със счукан черен пипер и магданоз нарязан на ситно.
600 г месо,мазнина 80 г,лук 100 г,домати 200 г,чушки 250 г,ориз 150 г,магданоз,червен и черен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнина.Към него се прибавя лукът нарязан на едри кубчета.Изпържва се до омекване,след което се прибавят половината от червените домати обелени и нарязани на ситно.Пърженето продължава докато се изпари водата от доматите.Посолява се ,поставя се червен пипер и се залива с гореща вода и се вари на тих огън.Когато месото омекне ,изсипва се в гювеч ,прибавят се чушките,нарязани на едри парчета,и останалите червени домати,също нарязани на едро.Когато чушките поомекнат ,поставя се оризът и се допича във фурна.Готовото ястие се поръсва със счукан черен пипер и магданоз нарязан на ситно.
Коментари
Публикуване на коментар