ПРОДУКТИ
Лук 160 г,зелени и червени чушки 160 г,млади тиквички 160 г,бамя 120 г,зелен фасул 100 г,патладжани 120 г,домати 300 г,картофи 400 г,магданоз 20 г,счукан сухар 15 г,олио 120 г,червен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се обелва и се нарязва на сетно,чушките се почистват от семето и се нарязват напреко на пръстени,зеления фасул се нарязва на две или три парчета според дължината му,патладжаните се нарязват на едри кубчета ,дръжките на бамята се нарязват конусообразно ,за да не изтича лигав сок,доматите и картофите се обелват и нарязват на филийки.Всички нарязани зеленчуци се слагат в гювеч .Посоляват се,поръсват се с червен пипер и се разбъркват.Върху тях се насипва равномерно счукан сухар,полива се с олио и малко вода и се пече на фурна,докато омекнат всички зеленчуци и ястието остане на масло.По желание опеченият гювеч може да се полее със смес от 2 разбити яйца и 200 г прясно мляко и се запече наново във фурната.Върху готовото ястие се прибавя ситно нарязан магданоз.
Лук 160 г,зелени и червени чушки 160 г,млади тиквички 160 г,бамя 120 г,зелен фасул 100 г,патладжани 120 г,домати 300 г,картофи 400 г,магданоз 20 г,счукан сухар 15 г,олио 120 г,червен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се обелва и се нарязва на сетно,чушките се почистват от семето и се нарязват напреко на пръстени,зеления фасул се нарязва на две или три парчета според дължината му,патладжаните се нарязват на едри кубчета ,дръжките на бамята се нарязват конусообразно ,за да не изтича лигав сок,доматите и картофите се обелват и нарязват на филийки.Всички нарязани зеленчуци се слагат в гювеч .Посоляват се,поръсват се с червен пипер и се разбъркват.Върху тях се насипва равномерно счукан сухар,полива се с олио и малко вода и се пече на фурна,докато омекнат всички зеленчуци и ястието остане на масло.По желание опеченият гювеч може да се полее със смес от 2 разбити яйца и 200 г прясно мляко и се запече наново във фурната.Върху готовото ястие се прибавя ситно нарязан магданоз.
Гювеч любимото ми ястие
ОтговорИзтриванеГювеч любимото ми ястие
ОтговорИзтриване