ПРОДУКТИ
1,200 кг тиквички,олио 80г ,брашно 40г ,сол.
за соса: кисело мляко 250 г,орехови ядки 20г,
чесън 20 г,олио 20 г ,копър 20 г.
ПРИГОТВЯНЕ
Избират се млади тиквички.Остъргва се кората им,нарязват се на колелца с дебелина до 1 см.Посоляват се ,овалват се в брашно и се пържат до получаване на златист цвят от двете страни.Киселото мляко се разбива на гладка маса.Към него се прибавят счуканият с малко сол чесън,счуканите орехови ядки,олиото,копърът нарязан на дребно и се разбърква.Половината от изпържените тиквички се нареждат в чиниите,в които се поднасят и се заливат с приготвения млечен сос.Върху тях се нареждат останалите пържени тиквички и се поръсват с малко ситно нарязан копър.
1,200 кг тиквички,олио 80г ,брашно 40г ,сол.
за соса: кисело мляко 250 г,орехови ядки 20г,
чесън 20 г,олио 20 г ,копър 20 г.
ПРИГОТВЯНЕ
Избират се млади тиквички.Остъргва се кората им,нарязват се на колелца с дебелина до 1 см.Посоляват се ,овалват се в брашно и се пържат до получаване на златист цвят от двете страни.Киселото мляко се разбива на гладка маса.Към него се прибавят счуканият с малко сол чесън,счуканите орехови ядки,олиото,копърът нарязан на дребно и се разбърква.Половината от изпържените тиквички се нареждат в чиниите,в които се поднасят и се заливат с приготвения млечен сос.Върху тях се нареждат останалите пържени тиквички и се поръсват с малко ситно нарязан копър.
Коментари
Публикуване на коментар