ПРОДУКТИ
Картофи 450 г,зелен грах 200 г,прясно зеле 100 г,моркови 60 г ,яйца 1 ,олио 80 г ,брашно 50 г,прясно мляко 250 г ,черен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Морковите се нарязват на дребни кубчета и се задушават олио и малко вода.Когато полуомекнат прибавя се зелето нарязано на дребно и задушаването продължава до пълното им омекване.Грахът и оризът се сваряват поотделно.Картофите се сваряват ,обелват се и след като изстинат се настъргват на едро.Така подготвените продукти се смесват.Прибавят се черния пипер ,солта и малко сос бешамел,приготвен от изпържено брашно,прясно мляко и жълтъци.Сместа се разбърква.С дълбока разливна лъжица се правят топки и се изсипват в намазана тавичка.Всяка топка се полива с малко бешамелов сос и се запича на фурна.
Картофи 450 г,зелен грах 200 г,прясно зеле 100 г,моркови 60 г ,яйца 1 ,олио 80 г ,брашно 50 г,прясно мляко 250 г ,черен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Морковите се нарязват на дребни кубчета и се задушават олио и малко вода.Когато полуомекнат прибавя се зелето нарязано на дребно и задушаването продължава до пълното им омекване.Грахът и оризът се сваряват поотделно.Картофите се сваряват ,обелват се и след като изстинат се настъргват на едро.Така подготвените продукти се смесват.Прибавят се черния пипер ,солта и малко сос бешамел,приготвен от изпържено брашно,прясно мляко и жълтъци.Сместа се разбърква.С дълбока разливна лъжица се правят топки и се изсипват в намазана тавичка.Всяка топка се полива с малко бешамелов сос и се запича на фурна.
Коментари
Публикуване на коментар