Печени чушки с пържени патладжани
Продукти:червени чушки от сорта Капия 50 кг,патладжани 3 кг,чесън 3 глави,магданоз 2 връзки,оцет 1 л,олио, сол по 20 г на 1 кг готов продукт.
Чушките се почистват от дръжките и семето ,опичат се и се обелват ,посоляват се заливат се с оцета и след като престоят 6-7 часа,се отцеждат .Патладжаните се нарязват на филийки по дължина и след като престоят 15-20 минути,за да се отцеди отделената от тях вода ,се изпържват в олиото до златисто.След това чушките и патладжаните се нареждат в буркани ,като между редовете се ръси смес от ситно нарязаните магданоз и чесън.Напълнените буркани се затварят с капачки и се стерилизират 20 минути.
Стерилизирана зеленчукова салата
Продукти:червени камби 5 кг,моркови 2 кг,зелени домати 2 кг,червен кромид лук 1 кг ,оцет 0,500 мл,захар 300 г,сол 200 г,олио 400 мл.
Камбите се почистват от дръжките и семето,измиват се и се нарязват на ивици.Морковите се остъргват ,измиват се и се настъргват на ренде.Доматите се измиват и се нарязват на парченца .Лукът се обелва и се нарязва на колелца.Разбъркват се със солта и оцета ,олиото и захарта и се слагат в буркани ,затварят се с капачки и се стерилизират 30 минути (след завирането на водата).
Продукти:червени чушки от сорта Капия 50 кг,патладжани 3 кг,чесън 3 глави,магданоз 2 връзки,оцет 1 л,олио, сол по 20 г на 1 кг готов продукт.
Чушките се почистват от дръжките и семето ,опичат се и се обелват ,посоляват се заливат се с оцета и след като престоят 6-7 часа,се отцеждат .Патладжаните се нарязват на филийки по дължина и след като престоят 15-20 минути,за да се отцеди отделената от тях вода ,се изпържват в олиото до златисто.След това чушките и патладжаните се нареждат в буркани ,като между редовете се ръси смес от ситно нарязаните магданоз и чесън.Напълнените буркани се затварят с капачки и се стерилизират 20 минути.
Стерилизирана зеленчукова салата
Продукти:червени камби 5 кг,моркови 2 кг,зелени домати 2 кг,червен кромид лук 1 кг ,оцет 0,500 мл,захар 300 г,сол 200 г,олио 400 мл.
Камбите се почистват от дръжките и семето,измиват се и се нарязват на ивици.Морковите се остъргват ,измиват се и се настъргват на ренде.Доматите се измиват и се нарязват на парченца .Лукът се обелва и се нарязва на колелца.Разбъркват се със солта и оцета ,олиото и захарта и се слагат в буркани ,затварят се с капачки и се стерилизират 30 минути (след завирането на водата).
Коментари
Публикуване на коментар