Аспержа натюрел
За консервиране се използуват обикновено белите безхлорофилни подземни издънки,но могат да се използуват и зелените стъбла.Набраните аспержи се сортират по дебелина с оглед в един буркан да се поставят еднакви стъбла.Измиват се и се попарват в слабо подсолена и подкиселена вода,докато при превиване леко се огъват.Охлаждат се и се нареждат в буркани .Заливат се с подсолена на вкус гореща вода. Стерилизират се 60 минути в буркани тип градинарски.
За консервиране се използуват обикновено белите безхлорофилни подземни издънки,но могат да се използуват и зелените стъбла.Набраните аспержи се сортират по дебелина с оглед в един буркан да се поставят еднакви стъбла.Измиват се и се попарват в слабо подсолена и подкиселена вода,докато при превиване леко се огъват.Охлаждат се и се нареждат в буркани .Заливат се с подсолена на вкус гореща вода. Стерилизират се 60 минути в буркани тип градинарски.
Коментари
Публикуване на коментар