Продукти
12 средно големи картофа,5-6 глави лук,2-3 домата,1 китка магданоз,черен пипер,дафинов лист,5-6 супени лъжици олио,сол,2-3 скилидки чесън.
Приготвяне
Картофите се обелват и се сваряват за 10 мин в подсолена вода.Отрязва се единият им връх ,а откъм другия се издълбават внимателно,без да се отъняват прекалено стените им.Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 4 супени лъжици олио до светложълт цвят.Добавят се доматите,обелени и ситно нарязани,посоляват се ,прибавя се парченце дафинов лист и се задушават десетина минути.Плънката се отстранява от огъня ,наръсва се с нарязания магданоз,смлян черен пипер и счукан чесън,разбърква се и се напълват подготвените картофи.Напълнените картофи се нареждат в намазана с олио тавичка,а около тях се слагат издълбаната част от картофите и остатъка от плънката .Полива се с олио.Отстрани се долива 1 чаена чаша гореща вода,подсолена на вкус.Ястието се пече 25-30 минути в умерено загряна фурна.
12 средно големи картофа,5-6 глави лук,2-3 домата,1 китка магданоз,черен пипер,дафинов лист,5-6 супени лъжици олио,сол,2-3 скилидки чесън.
Приготвяне
Картофите се обелват и се сваряват за 10 мин в подсолена вода.Отрязва се единият им връх ,а откъм другия се издълбават внимателно,без да се отъняват прекалено стените им.Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 4 супени лъжици олио до светложълт цвят.Добавят се доматите,обелени и ситно нарязани,посоляват се ,прибавя се парченце дафинов лист и се задушават десетина минути.Плънката се отстранява от огъня ,наръсва се с нарязания магданоз,смлян черен пипер и счукан чесън,разбърква се и се напълват подготвените картофи.Напълнените картофи се нареждат в намазана с олио тавичка,а около тях се слагат издълбаната част от картофите и остатъка от плънката .Полива се с олио.Отстрани се долива 1 чаена чаша гореща вода,подсолена на вкус.Ястието се пече 25-30 минути в умерено загряна фурна.
Коментари
Публикуване на коментар