Продукти
Зелен фасул 600 г,олио 80 г,шунка 250 г,счукан сухар 30 г,яйца 2,сок от лимон ,магданоз,сол.
Приготвяне
Зеления фасул се почиства и се сварява в малко вода ,подсолена на вкус.Отцежда се ,полива се с олио,поръсва се със счукания сухар и се подправя със сок от лимон.Изсипва се в средата на голяма чиния .Шунката се нарязва на големи тънки филии ,които се свиват на фунийки.Нареждат се около зеления фасул или върху него звездообразно с върха към центъра.Във всяка фунийка се поставя половин твърдо сварено яйце,разрязано на дълго,на което жълтъка е изваден ,стрит с вилица в малко олио ,горчица и сол на вкус и отново поставен в белтъка.Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Зелен фасул 600 г,олио 80 г,шунка 250 г,счукан сухар 30 г,яйца 2,сок от лимон ,магданоз,сол.
Приготвяне
Зеления фасул се почиства и се сварява в малко вода ,подсолена на вкус.Отцежда се ,полива се с олио,поръсва се със счукания сухар и се подправя със сок от лимон.Изсипва се в средата на голяма чиния .Шунката се нарязва на големи тънки филии ,които се свиват на фунийки.Нареждат се около зеления фасул или върху него звездообразно с върха към центъра.Във всяка фунийка се поставя половин твърдо сварено яйце,разрязано на дълго,на което жълтъка е изваден ,стрит с вилица в малко олио ,горчица и сол на вкус и отново поставен в белтъка.Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар