Пропускане към основното съдържание

Това завист ли е?

Понеже често се коментира по медиите ,че българина бил завистлив.Та по този повод  аз реших да разкажа историята на моето семейство .Дядо ми е притежавал над 400 декара плодородна земя в село Огняново - Пазарджик.Идва народната власт и му взима всичко,даже и казаните за варене на ракия.Така 45 години тази власт му обработва земята и не му плаща и стотинка наем,имаше магазин в центъра на града ни ,който го бутнаха и дадоха на наследниците му жълти стотинки.Демек тази власт е разрушила живота на моето семейство.Тази същата власт ,след 45 години реши да направи един циркаджийски преврат на ,който целта не беше да даде на хората в държавата ни демокрация ,а просто да запази статуквото.Защо ги пиша всички тези глупости,защото днес прочетох тази публикация - http://pa-media.net/new/news.php?extend.193.4-и настина завидях на този граф.Защо му завиждам ,ами защото народната власт отне шанса на моето семейство да създаде това ,което той е създал на нашата земя.Такива истории почти всеки българин може да разкаже ама какво от това ,кервана си върви кучето си лае.

Наследниците на тази народна власт(независимо от коя партия са) всеки ден по медиите буквално лаят ,че в България вече имало демокрация и те ,ако дойдели на власт всичко ще тръгне по мед и масло.Според мен всичко е "Облякъл се Илия ,пак в тия".

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни