Продукти
Патладжани 500 г,олио 100 г,лук 80 г,сирене 120 г,яйца 4, брашно 20 г,счукан сухар 60 г,черен пипер,сол.
Приготвяне
Избират се млади средно големи патладжани.Измиват се ,изрязват се чашковидните листа и дръжките на 2 см от основата.Обелват се по дължина на няколко места , посоляват се и след 30-40 минути се изцеждат от черния сок.Измиват се ,изцеждат се и се изпържват.След като изстинат,патладжаните се разрязват по дължина и се напълват със смес от изпържен лук,стрито сирене,2 яйца,ситно нарязан магданоз и черен пипер.Напълнените патладжани се затварят ,панират се в брашно ,яйца и счукан сухар и се изпържват.Котлетите се поднасят със зеленчукова салата.
Патладжани 500 г,олио 100 г,лук 80 г,сирене 120 г,яйца 4, брашно 20 г,счукан сухар 60 г,черен пипер,сол.
Приготвяне
Избират се млади средно големи патладжани.Измиват се ,изрязват се чашковидните листа и дръжките на 2 см от основата.Обелват се по дължина на няколко места , посоляват се и след 30-40 минути се изцеждат от черния сок.Измиват се ,изцеждат се и се изпържват.След като изстинат,патладжаните се разрязват по дължина и се напълват със смес от изпържен лук,стрито сирене,2 яйца,ситно нарязан магданоз и черен пипер.Напълнените патладжани се затварят ,панират се в брашно ,яйца и счукан сухар и се изпържват.Котлетите се поднасят със зеленчукова салата.
Коментари
Публикуване на коментар