Продукти
750 г спанак,5 с.л. масло,2 яйца,50 г обезмаслена извара,150 г брашно,100 г настърган кашкавал,настъргано индийско орехче,1 глава лук,2 скилидки чесън,500 г червени домати,1 ч.л. сушен майорана.
Приготвяне
Бланшираме спанака 5 минути в подсолена вода.Изцеждаме ме го и задушаваме 3 мин в 3 с.л. масло.След това го прехвърляме в купа ,където добавяме изварата ,яйцата,брашното и 60 г от кашкавала,черен пипер,индийско орехче и сол на вкус.Приготвената смес оставяме за 1 час в хладилника.От сместа оформяме топки,които варим 8 мин в подсолена вода и ги изваждаме.Нарязваме лука и чесъна и ги задушваме в 2 с.л. масло.Надробените домати прибавяме към лука ,посоляваме ,поръсваме с черен пипер и майорана и подгряваме.Поднасяме спаначените топки върху доматения сос ,посипани с останалия настърган кашкавал.
Коментари
Публикуване на коментар