Продукти
1/2 кг патладжани,400 г печурки,70 г краве масло ,3 супени лъжици счукани сухари,100 г брашно,4-5 скилидки чесън,черен пипер,сол.
Приготвяне
Патладжаните се чистят и се разрязват на половинки.От средата им се отделя меката част ,половинките се посоляват и се оставят за около 30 минути ,за да се отдели горчивия сок,след което се овалват в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.Сърцевината на патладжаните се реже на ситно и заедно с нарязаните печурки се изпържва.В готовата смес се добавят скълцания чесън,черният пипер и сол.Запържените патладжани се поставят в на маслена тавичка,пълнят се със сместа,поръсват се със счуканите сухари,поливат се с разтопено краве масло и се запичат в умерена фурна.
1/2 кг патладжани,400 г печурки,70 г краве масло ,3 супени лъжици счукани сухари,100 г брашно,4-5 скилидки чесън,черен пипер,сол.
Приготвяне
Патладжаните се чистят и се разрязват на половинки.От средата им се отделя меката част ,половинките се посоляват и се оставят за около 30 минути ,за да се отдели горчивия сок,след което се овалват в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.Сърцевината на патладжаните се реже на ситно и заедно с нарязаните печурки се изпържва.В готовата смес се добавят скълцания чесън,черният пипер и сол.Запържените патладжани се поставят в на маслена тавичка,пълнят се със сместа,поръсват се със счуканите сухари,поливат се с разтопено краве масло и се запичат в умерена фурна.
Коментари
Публикуване на коментар