Продукти
1 кг чушки,200 г ориз ,300 г печурки,150 г олио ,3 глави лук,4 домата,суха чубрица,магданоз,черен пипер,сол.
Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в част от олиото.Прибавят се нарязаните на дребно парченца гъби и половината домати,нарязани на ситно.Задушаването продължава до пълното изпаряване на водата на доматите,след което се прибавя оризът.Ястието се соли ,поръсва се с черен пипер,чубрица,ситно нарязан магданоз,залива се с малко гореща вода и се вари до набъбване на ориза.Чушките се измиват и дръжките им се махат,след което се напълват със сместа ,останалите домати ,нарязани на едри парченца,служат за капачета на чушките,нареждат се в тенджера,заливат се с останалото олио и малко гореща вода и ястието се вари,докато остане на масло.При поднасяне може да се полее всяка порция с кисело мляко или сметана.
1 кг чушки,200 г ориз ,300 г печурки,150 г олио ,3 глави лук,4 домата,суха чубрица,магданоз,черен пипер,сол.
Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в част от олиото.Прибавят се нарязаните на дребно парченца гъби и половината домати,нарязани на ситно.Задушаването продължава до пълното изпаряване на водата на доматите,след което се прибавя оризът.Ястието се соли ,поръсва се с черен пипер,чубрица,ситно нарязан магданоз,залива се с малко гореща вода и се вари до набъбване на ориза.Чушките се измиват и дръжките им се махат,след което се напълват със сместа ,останалите домати ,нарязани на едри парченца,служат за капачета на чушките,нареждат се в тенджера,заливат се с останалото олио и малко гореща вода и ястието се вари,докато остане на масло.При поднасяне може да се полее всяка порция с кисело мляко или сметана.
Коментари
Публикуване на коментар